To ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι το νέο ιδιωτικό θεραπευτήριο, που μετά τις εξελίξεις στον όμιλο “Υγεία” και τον διαγωνισμό του “Ερρίκος Ντυνάν” στην Αθήνα, προσελκύει το ενδιαφέρον των επίδοξων μνηστήρων του χώρου.

Για το νοσοκομείο της Λάρισας, που χτίστηκε το 2010 και ανήκει στον όμιλο ΙΑΣΩ (72% όμιλος ΙΑΣΩ και 28% γιατροί μέτοχοι από την περιοχή της Θεσσαλίας), υπάρχει ήδη ενδιαφέρον εξαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, πέραν του fund CVC Capital Partners, που έχει ήδη μπει δυνατά στο χώρο της Υγείας με την απόκτηση της μετοχικής πλειοψηφίας του νοσοκομείου Metropolitan αλλά και την εμπλοκή του στον όμιλο ΙΑΣΩ, για το θεσσαλικό θεραπευτήριο υπάρχει ενδιαφέρον και από Τουρκικό όμιλο.

Πρόκειται για επιχείρηση στο χώρο της Υγείας με μεγάλες πολυκλινικές στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ο οποίος σχεδιάζει την επέκτασή του στα Βαλκάνια με πρώτους σταθμούς την Ελλάδα και την Σερβία. 

Την οικονομική μελέτη και τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του νοσοκομείου έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία οικονομολόγων και νομικών APS Partners, της οικογένειας Στεφανίδη.

“Φιλέτο”

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, είναι χτισμένο σε μια έκταση 60.000 τ.μ. παραπλεύρως της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας στην περιοχή Νίκαιας Λάρισας και απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τον Βόλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Οι εγκαταστάσεις του εκτείνονται σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα 35.000 τ.μ, είναι άρτια εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς και διαθέτει 213 κλίνες για τη λειτουργία γενικής, μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής, καθώς και επτά χειρουργικές αίθουσες.

Στο εσωτερικό του λειτουργούν διαγνωστικά εργαστήρια (αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, υπερήχων, ψηφιακής μαστογραφίας, μοριακής βιολογίας κ.ά.), ενώ τελευταία ενισχύθηκε και με θωρακοχειρουργικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί και στις γεννήσεις, καθώς η μαιευτική του κλινική πήρε μεγάλο μερίδιο αγοράς από τα κατα τόπους μαιευτήρια σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, και Καρδίτσα.

Στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου είναι και η προνομιακή του θέση για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, ένα κομμάτι του τουρισμού στο οποίο διαρκώς κερδίζει έδαφος η χώρα μας.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr