Εξώδικο προς την εταιρεία United Five Development προτίθεται να κοινοποιήσειο Δήμος Νοτίου Πηλίου για τα ενοίκια, που δεν έχει εισπράξει τα τελευταία 20 χρόνια. Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου έχει βεβαιώσει σε βάρος της εταιρείας, που περιμένει δύο δεκαετίες την υπερπήδηση εμποδίων για να προχωρήσει στην επένδυση τουριστικής μονάδας στη νησίδα, ποσό ύψους 200.000 ευρώ, για το οποίο μάλιστα έχει προχωρήσει και σε μπλοκάρισμα του ΑΦΜ των επενδυτών!

Η εταιρεία με την ιώβεια υπομονή έχει διατυπώσει πολλές φορές το ενδιαφέρον της να επενδύσει στη νησίδα Αλατάς και το έπραξε και πρόσφατα μετά την υπερπήδηση του εμποδίου του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανοίγοντας τους δρόμους στους επενδυτές.

Οι επενδυτές, που περιμένουν είκοσι και πλέον χρόνια να ανάψει «πράσινο φως», όχι μόνο δεν απέσυραν το ενδιαφέρον τους, αλλά ετοιμάζουν προσαρμογή των σχεδίων τους στο πρόσφατα εγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο.

Οπως είναι γνωστό, η εταιρεία είχε συμβληθεί από το έτος 1998 με την πρώην Κοινότητα Τρικερίου με μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης με σκοπό την αξιοποίηση της νησίδας Αλατάς και εξασφάλισε μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και επίπονες προσπάθειες την έκδοση περιβαλλοντικών όρων με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ την 16/7/2006, για την οποία έγινε έφεση στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την ακύρωση της περί το 2014.

Η United Five Development (Hellas) SA παρά τις ταλαιπωρίες στις οποίες έχει υποβληθεί και αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, εντούτοις διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της και δήλωσε ότι θα προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με σεβασμό στις παραμέτρους της πρόσφατης απόφασης καθορισμού του χωροταξικού πλαισίου.

Μάλιστα διατίθεται να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό της προτεινόμενης επένδυσης που θα ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα της νησίδας και θα διασφαλίζει χαρακτήρα ήπιας τουριστικής αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να αποφέρει έσοδα στον Δήμο, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να συνδράμει γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα παραλάβει εξώδικο για την άμεση καταβολή των ενοικίων όπως αποφασίστηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για το ποσό των 200.000 ευρώ που έχει «χρεωθεί» στην ίδια για τη δέσμευση του χώρου, ενώ κι η ίδια περίμενε να ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει να προχωρήσει στην επένδυση.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός υποστηρίζει ότι είναι υποχρεωτική η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος, καθώς φαίνεται να έχει εισπράξει αυτά τα ενοίκια, για τα οποία μάλιστα έχει καταβάλει και φόρο. «Μας υποχρεώνει ο επίτροπος να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διωχθούμε για παράβαση καθήκοντος», σχολίασε ο ίδιος. Αναφερόμενος δε στην τύχη της επένδυσης επισήμανε ότι είχε συνάντηση με τους επενδυτέςστα μέσα Οκτωβρίου. «Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο των επενδυτών. Εχουν την έκταση για 99 χρόνια, το ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου είναι έτοιμο, μπορούν να βγάλουν οικοδομικές άδειες και να ξεκινήσουν την επένδυση», ανέφερε.

Ταχυδρόμος