Την επέκτασή της στη λιανική ετοιμάζει στις αρχές του καλοκαιρού η θεσσαλική Ζυθοποιία Πηνειού, καθώς θα ανέβει στα ράφια της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Παράλληλα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανανέωση μέρους του μηχανολογικού της εξοπλισμού εντός Ιουνίου, ενώ το 2022 προγραμματίζει επέκταση 250 τμ στο εργοστάσιό της στη Λάρισα.

Η επιχείρηση των Πέτρου, Ζάρκου, Πιτσιούλη, γνωστών από τον εκπαιδευτικό όμιλο "Δήμητρα", λάνσαρε πρόσφατα την επετειακή limited edition ετικέτα Ντορτ, η οποία παρήχθη σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Αναστασίου. Η "Πηνειός" συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με την Ζυθοποιία Αναστασίου, ενώ, από κοινού, έχουν λανσάρει δύο ακόμα ετικέτες. "Η Ντόρτ, που βγήκε λίγο πριν το Πάσχα, είναι διαθέσιμη, τόσο στα δικά μας κανάλια, όσο και στα κανάλια πώλησης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων", αναφέρει o υπεύθυνος Λειτουργίας της Ζυθοποιίας Πηνειού, Νίκος Τρακάς.

Η θεσσαλική ζυθοποιία σχεδιάζει επίσης να εμπλουτίσει το portfolio της το προσεχές διάστημα, λανσάροντας μια lager μέσα στο καλοκαίρι. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Αναστασίου, σχεδιάζει να επαναλανσάρει τον Σεπτέμβριο την επίσημη μπύρα του Octoberfest, τύπου Μάρτσεν.

Σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια, η Πηνειός, αν και είχε ξεκινήσει εξαγωγές το 2019, στέλνοντας παραγγελίες στην Ολλανδία, η πανδημία πάγωσε το πλάνο επέκτασης στο εξωτερικό και όπως εξηγεί ο κ. Τρακάς, μόλις ομαλοποιηθεί η αγορά θα ξεκινήσει συνεργασία με την Κύπρο. "Πιθανότατα να στείλουμε και σε Αυστραλία και Αμερική, χώρες με τις οποίες έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις".

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)