Με νέα προϊόντα, απαλλαγμένα από φοινικέλαιο εμπλουτίζει το portfolio των προϊόντων της η μπισκοτοποιΐα Vitafree, που εστιάζει στο sustainability, παράγοντας premium προϊόντα υψηλής ποιότητας φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας παράλληλα χάρτινα υλικά συσκευασίας. "Για εμάς οι καταναλωτές και το περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Είναι το κίνητρό μας για να καινοτομούμε διαρκώς και να αξιοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για την παραγωγή των προϊόντων μας", αναφέρει στο συνδρομητικό FnB Daily στέλεχος της εταιρείας.

Η μπισκοτοποιία των Τρικάλων εμπλουτίζει συνεχώς την γκάμα της με ακόμα περισσότερα προϊόντα χωρίς γλουτένη, προϊόντα ιδανικά για vegan διατροφή, εκπληρώνοντας έτσι τη δέσμευσή της, για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αρίστης ποιότητας, απαλλαγμένα από πρόσθετα. Η Vitafree εξάγει αυτή τη στιγμή σε πάνω από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο με έμφαση την Ευρώπη και κύρια αγορά την Γερμανία. Μέσα από τη συμμετοχή της στην SIAL, η ομάδα της μπισκοτοποιίας στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στις σκανδιναβικές χώρες. 

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, παρά τη δυσκολία των καιρών, το 2022 κρίνεται ως μια πολύ καλή χρονιά για την Vitafree, καθώς η ανοδική πορεία των εξαγωγών οδήγησε σε αύξηση του κύκλου εργασιών. Έτσι, η εταιρεία εξετάζει την επέκταση των εγκαταστάσεων και διπλασιασμό του capacity. Η τελευταία επενδυτική της κίνηση αφορά κατά βάση την επέκταση των logistics της, ενώ μέχρι το πέρας του έτους, στους νέους χώρους του εργοστασίου θα λειτουργεί μια νέα υπερσύγχρονη, πλήρως καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής μπισκότων. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnB Daily)