Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει μέσω επενδυτικού σχεδίου που θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια η Αρτοβιομηχανία Χατζής ΟΕ.
Η τρικαλινή εταιρεία σκοπεύει να δώσει βάρος στη σειρά vegan, που αποτελεί τάση και στα αρτοσκευάσματα, όπως εξήγησε στο FOODReporter ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Χατζής. Η τελειοποίηση νέων γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, εμβαδού 4.000 τ.μ., εξασφαλίζεται με μηχανολογικό εξοπλισμό από τον Όμιλο Multivac.
Η εταιρεία προχωρά σε μετασχηματισμό λειτουργίας, αποσχίζοντας τον κλάδο του φρέσκου ψωμιού. Δίνει πλέον βάση σε γλυκά ζυμάρια, με στόχο την τοποθέτηση σε «ζεστές γωνιές» (bake-off) των σούπερ μάρκετ -αρχικά σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Πιερία, Ιωάννινα, με παραδόσεις σε κεντρικές αποθήκες των retailers.
Η επώνυμη σειρά vegan (7 κωδικών) βρίσκεται προ των πυλών για τοποθέτηση στη Σκλαβενίτης. Και για τα φετινά Χριστούγεννα, η Χατζής τοποθετεί επώνυμα κρουασάν και τσουρέκια στον «Μύλο των Ξωτικών», συμμετέχοντας και ως συνδιοργανωτής. Branded κωδικούς έχει τοποθετήσει και στο ΣΥΝ.ΚΑ στην Κρήτη.
Κωνσταντίνος Βορίλας, FoodReporter









