Πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για εκχώρηση ενός μέρους των Καπναποθηκών, προκειμένου να δημιουργηθεί μουσείο ποδηλάτου υπέβαλε το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Η απόφαση ελήφθη στη τελευταία συνεδρίαση του φορέα για το 2020 με την σχετική εισήγηση να γίνεται από το Πέτρο Παπαδάκο.

Ο εισηγητής αρχικά τόνισε ότι το ποδήλατο για την Καρδίτσα είναι κομμάτι της παράδοσης και της φυσιογνωμίας της. Αναφέρθηκε ειδικά στο Δήμο Καρδίτσας λέγοντας ότι σήμερα το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει μήκος 7.300 μ. στον αστικό ιστό και άλλα 10.500 μέτρα περιαστικό δίκτυο, αποτελούμενο από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει την πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοκκλησίου μήκους 7 χιλιομέτρων και τον περιαστικό ποδηλατόδρομο που έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα, μια διαδρομή κατάλληλη για βόλτες με φίλους και την οικογένεια.

Περιγράφοντας την σχέση των κατοίκων της πόλης με το ποδήλατο ανέφερε ότι δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ποδήλατο και στις περισσότερες περιπτώσεις, κάθε μέλος της οικογένειας έχει το δικό του και είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς επακριβώς, πόσα ποδήλατα κυκλοφορούν στην πόλη, και πως ένας αριθμός 15.000 με 20.000 δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικός.

Καταλήγοντας πρότεινε να σταλεί άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εκχώρηση ενός μέρους των Καπναποθηκών, για να γίνει ένα μουσείο ποδηλάτου. Περιοχή, που κατά τον εισηγητή, λόγω θέσης, βοηθά στο να επισκέπτονται τα λεωφορεία πιο εύκολα και θα προσελκύσει παρά πολύ κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του θα φέρει ξένο χρήμα στην πόλη μας.

Συγχρόνως πρότεινε να υπογράψει το Επιμελητήριο ένα σύμφωνο συνεργασίας με το δήμο Καρδίτσας ώστε να βοηθήσει και αυτός στην ολοκλήρωση του μουσείου.

Η πρόταση έτυχε γενικότερης αποδοχής και οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν αφορούσαν κυρίως στο τι επιτρέπεται και τι όχι από την σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΒΕ και υπουργείου, ενώ υπήρξαν αναφορές και στο κόστος που θα απαιτηθεί.

karditsalive.net