Κερδισμένους, χαμένους, δικαιωμένους και… πικραμένους αφήνει πίσω της η φετινή εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Λάρισας. Αν και η επικύρωση του τελικού αποτελέσματος εκκρεμεί, καθώς η πρόσφατη αναμόρφωση της νομοθεσίας άφησε κάποια κενά ως προς την κατανομή των εδρών, με αποτέλεσμα μία εκ των 31 εδρών της νέας διοίκησης να μένει αδιάθετη και να "διεκδικείται" από τους συνδυασμούς Αδάμ και Καζαντζίδη, ωστόσο η αναμέτρηση έχει περάσει ήδη στην ιστορία, ως αυτή με την πλέον αμφίρροπη έκβαση στα χρονικά του Επιμελητηρίου. Και αυτό γιατί κρίθηκε στα… 21 ψηφοδέλτια και στα… τελευταία λεπτά της καταμέτρησης των ψήφων. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών, που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στον επιμελητηριακό χάρτη του νομού, έχει ως εξής: 

Πρώτος ήρθε ο συνδυασμός του Σωτ. Γιαννακόπουλου, με 1313 ψήφους, ποσοστό 36,77% εξασφαλίζοντας 12 έδρες. Ακολούθησε με βραχεία κεφαλή ο συνδυασμός του Δημ. Αδάμ, με 1292 ψήφους, ποσοστό 36,18% και έδρες 10 ή 11. 

Τρίτος ο συνδυασμός του Δημ. Παπαλέξη, με 447 ψήφους, ποσοστό 12,52% και 4 έδρες, τέταρτος ο συνδυασμός του Βασ. Ζάρκου με 344 ψήφους, ποσοστό 9,63% και 3 έδρες και τελευταίος ο συνδυασμός του Περ. Καζαντζίδη με 98 ψήφους ποσοστό 2,74% και έδρες 1 ή δύο.

 Όσον αφορά σ’ αυτούς που θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση, τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα. Εφόσον δεν έχει επικυρωθεί το πρακτικό των εκλογών δεν είναι δυνατό να καθοριστούν επ’ ακριβώς οι έδρες που θα πάρει ο συνδυασμός από κάθε τμήμα. Επίσης οι επικεφαλής δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους σε ποιο τμήμα θα καταλάβουν την έδρα.

Ποιοι μπαίνουν στο νέο Δ.Σ.

Όσον αφορά σε αυτούς που θα συγκροτήσουν την νέα διοίκηση, τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα. Εφόσον δεν έχει επικυρωθεί το πρακτικό των εκλογών δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν επακριβώς οι έδρες που θα πάρουν οι συνδυασμοί σε κάθε τίμημα. Επίσης οι επικεφαλής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους από ποιο τμήμα θα πάρουν τη δική τους έδρα. 

Μια πρώτη εικόνα όμως υπάρχει, καθώς τα πράγματα ως προς τη σειρά εκλογής είναι ξεκάθαρα.

Συγκεκριμένα οι 12 έδρες του Γιαννακόπουλου (ο ίδιος + άλλοι 11) καταλαμβάνονται από τους: Δημήτρη Ν. Λέκκα, Δημήτρη Οικονόμου Στέργιο Μάνη και Γιώργο Τσαπλέ (από το εμπορικό), Καλλιόπη Τζίκα, Ζωή Ακριβούλη, Χρήστο Γιακουβή και Νίκος Ντάγκα (από το Υπηρεσιών), Ευθύμιο Ζαμπούρα, Νίκο Καγκελάρη, Λάζαρο Δημητρίου και Δημήτριο Α. Λέκκα (από τη Μεταποίηση). Κάποιος από αυτούς που είναι τέταρτος θα μείνει εκτός. 

Οι 11 πρώτοι του συνδυασμού Αδάμ (ο ίδιος + 10) είναι οι: Γεώργιος Δημοβέλης, Ανδρέας Πρέβεζας, Αντώνιος Ζήλος και Θωμάς Κόμπος (από το εμπορικό), Ιωάννης Τόλιου, Γεώργιος Μπίζιος, Ιωάννης Κούρτης και Αναστάσιος Χελιδόνης (από το Μεταποίησης), Μωυσής Μανουάχ, Ιωάννης Τσιούτσος και Κωσταντίνος Γουργιώτης από το Υπηρεσιών. Όταν επιλέξει την έδρα του τμήματος ο Αδάμ ένας εκ των τελευταίων θα μείνει εκτός. 

Οι τέσσερις πρώτοι του Παπαλέξη είναι οι: Ιωάννης Ζησάκης  από το Μεταποίησης, Εμμανουήλ Σάρρος από το εμπορικό και Χριστός Τερζούδης και Νίκος Αθανασούλης από το Υπηρεσιών. Ένας εξ’αυτών θα μείνει εκτός.

Οι τρεις πρώτοι του Ζάρκου είναι οι: Ιωάννης Κολοβός από το Υπηρεσιών, Γεώργιος Καλαφάτης από το Μεταποίησης και Θεοφ. Γελαδάρης από το Εμπορικό. Ομοίως ένας ο ένας θα μείνει εκτός.

Η μία έδρα της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης θα καλυφθεί από τον επικεφαλής του συνδυασμού τον Περικλή Καζαντζίδη. Αν τη χάσει όμως ο Αδάμ, τότε την δεύτερη θα την κατοχυρώσει ο Αθανάσιος Βράκας της Μεταποίησης.

Γεώργιος Νούλης (Ελευθερία)