Την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας επισκέφθηκε την Παρασκευή ο αναπαληρωτής Υπουργός  Οικονομίας Ανδρέας Χαρίτσης, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, Χρήστο Σιμορέλη και Παναγιώτα Δριτσέλη.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της τράπεζας " πρόεδρος του ΔΣ υποδέχθηκε τον κ. Υπουργό και τον ξενάγησε σε όλους τους χώρους του κτιρίου Διοίκησης Τράπεζας στην οδό Γ. Κονδύλη στα Τρίκαλα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα του ΔΣ παρουσία των στελεχών και των μελών του ΔΣ της Τράπεζας παρουσιάστηκε στον Υπουργό εν συντομία όλη η διαδρομή του εγχειρήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από την ίδρυση της έως σήμερα.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα Οικονομικά Στοιχεία με 31.12.2017 και ο Απολογισμός του ΔΣ για τη χρήση αυτή, ο οποίος και θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της 12.07.2018.

Στην αντιφώνηση του ο Υπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από το κτήριο, τους χώρους, την οργανωτική δομή και τα οικονομικά επιτεύγματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για την υγιή εξέλιξη και πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και κυρίως τη θετική του έκπληξη για την ικανότητα του Πιστωτικού Ιδρύματος να ανταπεξέλθει μόνο με τις δικές του δυνάμεις στα προβλήματα της κρίσης ενώ ταυτόχρονα στήριξε αποδεδειγμένα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας στις δύσκολες στιγμές.

Στον κ. Υπουργό ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάππας με την ιδιότητα του του Β’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών ενεχυρίασε συνοπτικό υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στην Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή έτσι ώστε οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να ενδυναμωθούν και να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία στην υποστήριξη της καινοτόμου υγιούς επιχειρηματικότητας."