Προχωρούν οι διεργασίες όσον αφορά στη δημοπράτηση ενός μεγάλου πακέτου νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ, που προωθεί η ΕΡΓΟΣΕ. Μεταξύ αυτών  το τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τον Παλαιοφάρσαλο με τα αστικά κέντρα της Δυτικής Θεσσαλίας, δηλαδή την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα) 

Μάλιστα, σχετικές πληροφορίες από τον σιδηροδρομικό χώρο αναφέρουν ότι θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο εντός του Αυγούστου.

Συνολικά πρόκειται για τέσσερις νέους διαγωνισμούς που όμως θα προχωρήσουν με το παραδοσιακό μοντέλο των δημόσιων έργων και όχι με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου που έχουν υιοθετήσει η ΕΡΓΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το άλλο mega «πακέτο» των 6 εργολαβιών (διασυνδέσεις λιμένων με το βασικό δίκτυο), ύψους 3,4 δισ. ευρώ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε φάση προώθησης και για το οποίο αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Επί της ουσίας, η ΕΡΓΟΣΕ «φουλάρει τις μηχανές» ώστε ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ή έστω έως τις αρχές Σεπτεμβρίου να προωθήσει δημοπρατήσεις διαγωνισμών σχεδόν 3,5-4 δισ. ευρώ.

Η κρατική εταιρεία συνεχίζει την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου τόσο με έργα ηλεκτροκίνησης, όσο και με έργα συστημάτων για να «καλύψει» το υφιστάμενο δίκτυο ενώ παράλληλα προχωράει έργα στρατηγικής σημασίας που αφορούν συνδέσεις του δικτύου με λιμάνια της χώρας, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε σημαντικό hub για την ευρύτερη περιοχή. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr