Οι πωλήσεις της Βολιώτικης συνεταιριστικής επιχείρησης θα υπερβούν φέτος τα 20 εκατ. ευρώ, δηλώνει στην οικονομική ιστοσελίδα Business Daily και τον Δημήτρη Χαροντάκη ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Στέφανος Διακουμής.

Στη διάρκεια του 2022 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 18,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της προ αποσβέσεων και φόρων 1,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους 300.000 ευρώ έναντι 430.000 ευρώ που ήταν στη διάρκεια του 2021. 

Στη διάρκεια των επτά μηνών του έτους, από Ιανουάριο ως τον Ιούλιο οι πωλήσεις εταιρείας «έτρεχαν» με ρυθμό από 15% ως 17%, ενώ το 2022 είχε πωλήσεις άνω των 18 εκατ. ευρώ.

Ισχυρή πάντως ώθηση στην ανάπτυξη της παίζει η παραγωγή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αγελαδινού γάλακτος - παράγει για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Μετρό ΑΕΒΕ, Κρητικό ΑΕ και Πέντε ΑΕ. Κι όπως σημειώνει ο κ. Διακουμής η ιδιωτική ετικέτα αντιπροσωπεύει σήμερα το 20% του συνολικού όγκου πωλήσεων του αγελαδινού γάλακτος του συνεταιρισμού και οι πωλήσεις της είναι ανοδικές.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά τελικώς οι ζημιές ήταν περιορισμένες, Ωστόσο η διοίκηση της βοήθησε τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής ανεξαρτήτως αν είχαν ή όχι την ιδιότητα του μέλους του συνεταιρισμού, παρέχοντας τους δωρεά 50 με 60 τόνους ζωοτροφών, ενώ παράλληλα υδροδοτούσαν και τις επιχειρήσεις, διότι υπήρξε στην περιοχή σοβαρό πρόβλημα παροχής νερού. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από businessdaily.gr)