Στην απόκτηση οικοπέδου έναντι 30 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΦΑΓΕ στην περιοχή των οικονομικών της δραστηριοτήτων, στο Wolser του Λουξεμβούργου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας της χώρας, Étienne Schneider.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική γαλακτοβιομηχανία, στα τέλη Ιουλίου του 2016, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας εργοστάσιο στη χώρα - γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή λόγω των επιπτώσεών μιας τέτοιας εγκατάστασης στο περιβάλλον - δημιουργώντας εκατό θέσεις εργασίας. 

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το εργοστάσιο της εταιρείας στα τέλη του 2018, δεν ήταν ο κατάλληλος. Έτσι, με βάση το νέο σχεδιασμό, το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί τελικά σε ένα χώρο 15 εκταρίων στην περιοχή Wolser. 

Όσον αφορά τις επικρίσεις σχετικά με το έργο, ο Étienne Schneider σημείωσε ότι το εργοστάσιο θα παράγει "φυσικά και βιώσιμα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλει θετικά στο εθνικό εμπορικό ισοζύγιο".

FnB