Για σήμερα Tετάρτη έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το  χειμερινό καταφύγιο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στη Ζαγορά Πηλίου.

Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι 230 τμ -και τρεις ανεξάρτητους ξενώνες συνολικού εμβαδού 95 τμ-,  που  βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 504.500 ευρώ, ενώ στο σφυρί βγαίνει και ένα χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές στην τιμή των 75.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι  η Intrum Hellas.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση το ακίνητο αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου.

Ο πλειστηριασμός του έχει ανασταλεί μέχρι τώρα τρεις φορές (Φεβρουάριος- Ιούνιος- Οκτώβριος 2021).

Το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:

Συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli-Follie, εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας. Διευθυντής της Petrus A.G. είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer Neumann,  ο οποίος ήταν μέχρι το Νοέμβριο του 2018  αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry. Ο Μεξικανός φίλος των Κουτσολιούτσων που τους στήριξε με δάνειο 36,5 εκατ ευρώ όταν έσκασε το σκάνδαλο τον Μάιο του 2018, προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε δεύτερη προσημείωση στο ακίνητο από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,76% 1,31 για 500 χιλιάδες ευρώ.

Ακολούθησε και τρίτη από την Δ.Ο.Υ Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ. ευρώ.

Και τέλος αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

Όμως μετά το Πήλιο αναμένεται να ακολουθήσουν οι πλειστηριασμοί για την χολιγουντιανής λογικής βίλα στις Σπέτσες και το σπίτι της Κηφισιάς.

Διότι μπορεί ο Μεξικανός Andres Holzer Neumann να ήταν στενός φίλος με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και να του δάνεισε τα  36,5 εκατ ευρώ το Μάη του 2018 με το που έσκασε το σκάνδαλο, όμως τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο  Κουτσολιούτσος έπρεπε να επιστρέψει 14 εκατ ευρώ τον Ιούνιο του 2018, κάτι που δεν έπραξε. Και ο  Andres Holzer Neumann προσέφυγε δικαστικά, ωστόσο τα 14 εκατ ευρώ δεν τα έχει εισπράξει ακόμα. Το υπόλοιπο ποσό σύμφωνα με την αρχική συμφωνία πρέπει να επιστραφεί το 2024.

Και επειδή ο Μεξικανός μέχρι σήμερα δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος, πολύ σύντομα το σπίτι της Κηφισιάς και η υπερπολυτελής βίλα των Σπετσών θα πάρουν και αυτά το δρόμο του πλειστηριασμού.

mononews.gr