Κάθετη πτώση του τζίρου σημειώνεται στα ζαχαροπλαστεία ενόψει του Πάσχα που παραδοσιακά αποτελεί μια πολύ καλή περίοδο για αύξηση εσόδων στον κλάδο. «Ο τζίρος μας είναι κατά 50% - 60% χαμηλότερος, καθώς δεν κινούνται καθόλου τα παραδοσιακά πασχαλινά προϊόντα, δηλαδή αυγά, κουλούρια, και τσουρέκια”, αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), Ιωάννης Γλύκος, προσθέτοντας ότι “έχουμε κινητικότητα σε μικρές τούρτες των 700γρ ή του κιλού, τις οποίες αγοράζουν για γενέθλια, καθώς επίσης και λιγότερη στα σοκολατένια αυγά”. 

Δεν βοηθά τον delivery

Σχετικά με το delivery που έχει εφαρμοστεί από ορισμένους επαγγελματίες ο κ. Γλύκος τονίζει ότι δεν έχει φέρει ιδιαίτερο αποτέλεσμα. “Το delivery δεν έχει βοηθήσει καθόλου, οι παραγγελίες είναι πολύ λίγες, ενώ όσοι δεν είχαν αυτή την υπηρεσία πριν την πανδημία, τώρα τη στήνουν πρόχειρα, με αποτέλεσμα, περισσότερο να μας βάζει μέσα, αντί να μας φέρνει πωλήσεις”. 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ υπογραμμίζει μάλιστα ότι ¨το 20% - 30% των καταστημάτων θα κλείσουν όταν περάσει η πανδημία», ενώ για το μέτρο που αφορά στην έκπτωση του ενοικίου εκτιμά ότι “δεν θα βοηθήσει, γιατί όταν ο άλλος έχει €5.000 - €7.000 ενοίκιο, ακόμα και αυτό που πρέπει να πληρώσει, πού θα το βρει;».

FnB