Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία για την παραχώρηση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στους συμβούλους που συνδράμουν το Ταμείο στη διαδικασία, να διερευνήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη διάθεση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που ανέρχεται σε τουλάχιστον 67%.

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι είναι έντονο, όπως είχε αναφέρει και σε δηλώσεις του ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής Αποστολης στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι και από διάφορα σημεία της γης. Ακούγεται ότι υπάρχει Αραβικό ενδιαφέρον αλλα και Εβραϊκό, καθώς Ισραηλινός όμιλος θα επιθυμούσε να επενδύσει και να επεκτείνει τις δραστηριότητες του θεσσαλικού λιμένος στη Μεσόγειο. Δεν αποκλείεται ακόμη και εμπλοκή του Ιταλικού ομίλου Grimaldi ο οποίος πήρε την Ηγουμενίτσα ενώ διαχειρίζεται άλλα 20 λιμάνια.

Ο ΟΛΒ έχει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης έως το 2062 του λιμένα Βόλου, των θαλάσσιων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του αιγιαλού της πόλης και των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αλμυρού και της Αγριάς. Σύμβουλοι στη διαδικασία είναι οι Deloitte, Euroconsultants και Doxiadis Associates.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr