Στα επίπεδα του 2020 και ελαφρώς αυξημένο αναμένεται να κινηθεί για το 2021 το F&B unit του ομίλου Grecotel, που καταλαμβάνει από 25% έως 30% του ετήσιου τζίρου του. Ο Κρητικός ξενοδοχειακός όμιλος στη Θεσσαλία διαθέτει, ως γνωστόν, το εμβληματικό Larissa Grecotel Imperial το οποίο από τον Μάϊο επανήλθε σε κανονική λειτουργία.

Όπως γράφει το FnB Daily, ο τομέας του F&B μειώθηκε τη χρονιά που μας πέρασε, δεδομένων των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο, αλλά και συνολικά στην οικονομία. Ωστόσο φέτος εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε σαφώς καλύτερα επίπεδα.

"Πέρυσι ήταν η χρονιά του κορωνοϊού και η πτώση των εσόδων για το Cape Sounio ήταν της τάξης του 60% σε σχέση με το 2019 και αυτό ήταν και στο δωμάτιο, αλλά και στο F&B. Τα υπόλοιπα segments, όπως εκδηλώσεις, γάμοι, δεξιώσεις, αλλά και το κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού ήταν μηδενικά", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, εξηγώντας ότι το F&B κινήθηκε κατά βάση από την κατανάλωση που δημιουργούσε το ίδιο το δωμάτιο, καθώς οι χώροι εστίασης ήταν κλειστοί για πελάτες εκτός ξενοδοχείου.

Επιπλέον, όπως πληροφορούμαστε, η τροφοδοσία στα ξενοδοχεία του ομίλου Grecotel που έχουν ανοίξει κινείται κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις και τυχόν προβλήματα. "Σε επίπεδο προμήθειας των προϊόντων, δεν έχουμε τέτοιο θέμα, έχουμε επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (Με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)