Πλήγμα δέχθηκε η Nestle με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι χρειάζονται περισσότερα πειστήρια για τη μοναδικότητα του KitKat στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ απεφάνθη υπέρ δικαστικής απόφασης του 2016 σύμφωνα με την οποία χρειάζονται περισσότερα στοιχεία που θα στοιχειοθετούν την κατοχύρωση εμπορικού σήματος για τη σοκολάτα με τις τέσσερις μπάρες που «σπάει».

Η απόφαση αυτή δίνει ώθηση στην ανταγωνίστρια Mondelez, καθώς η Nestle δεν κατόρθωσε να κατοχυρώσει το πολυπόθητο σήμα για τη δημοφιλή σοκολάτα, η οποία θα πρέπει να μπει στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Διανοητικής Υπηρεσίας της ΕΕ.

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά μεγάλο πλήγμα για τη Nestle η οποία πιθανότατα θα χάσει το εμπορικό σήμα για το KitKat στην ΕΕ», σχολιάζει η Κλερ Λερ, επικεφαλής εμπορικών σημάτων της EIP Europe LLP στο Λονδίνο. «Βέβαια η απόφαση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, αφού ήδη το Βρετανικό Δικαστήριο έχει αποφανθεί κατά της μοναδικότητας του προϊόντος».

Η Nestle δίνει δικαστικές μάχες από το 2002 για να κατοχυρώσει την πρωτοτυπία του προϊόντος της. Το 2006 κέρδισε τη μάχη με την EIPO, εξασφαλίζοντας το εμπορικό σήμα για το KitKat, ωστόσο ο πόλεμος φαίνεται πως δεν είναι κριθεί, αφού η Mondelez International πρόσβαλε την απόφαση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

reuters