Κομμάτι από την πίτα των εμπορικών χρήσεων του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα Αττικής, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τη Θεσσαλία, διεκδικεί η Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου και «τρέχει» τις μελέτες σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο αξίας 100 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως θα δημοπρατηθεί στα τέλη του έτους.

Η αξίωση αυτή εκ μέρους της Αττικό Μετρό δημιουργείται καθώς ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί πλησίον του σταθμού «Ελαιώνας» της Γραμμής 3 με τον οποίο θα υπάρχει και άμεση σύνδεση, ενώ στην παραχώρηση θα περιλαμβάνονται και εκτάσεις που ανήκουν στην εταιρεία.

Όσον αφορά τις χρήσεις του σταθμού - που θα θυμίζουν περισσότερο παρόμοιους χώρους αεροδρομίων (βλ. μακέτα) - διεκδικούν τόσο η Αττικό Μετρό Α.Ε.  ο παραχωρησιούχος και οι εταιρείες των ΚΤΕΛ, περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και βιοκλιματικά κτήρια μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για το  Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) έκτασης 66 στρεμμάτων, ο οποίος θα εξυπηρετεί 15 εκατ. επιβάτες χρόνο (δηλαδή 40.000 ημερησίως), και θα αποτελεί τη δεύτερη συγκοινωνιακή πύλη της Αθήνας μετά από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr