Μία απειλή που αναμένεται να σηκώσει θύελλα στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στην διατροφική κουλτούρα της χώρας έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το donner. Το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι ή αλλιώς πιτόγυρο, κινδυνεύει από μία διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι.

Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και donner να υπάρχει φωσφορικό άλας. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί. Στο θέμα αναμένονται εξελίξεις καθώς θα υπάρξει Ελληνική παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον νομό Λάρισας, εδρεύουν δύο σημαντικές επιχειρήσεις κρεατοσκευασμάτων που παράγουν και τροφοδοτούν με γύρο σημαντικό μέρος της Ελληνικής αγοράς. Πρόκειται για την εταιρεία PFS (Παπαγεωργίου) και την Κασσίδης στον Τύρναβο.

Ζ.Η.