Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως» για την πώληση του ΙΑΣΩ General, μητρικής εταιρείας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, στην εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο Hellenic Health care S.AR.L. (εταιρεία που ελέγχεται από το CVC), κάτι που είναι απαραίτητο.

Τούτο εξάλλου αναφέρεται και στους βασικούς όρους της υπογραφείσας σύμβασης, οι οποίοι έγιναν γνωστοί μετά την επίσημη ανακοίνωση για την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Ιασώ.

Η μεταβίβαση ολοκληρώνεται με τρία «βήματα»:

Από την έγκρισή της από επιτροπή Ανταγωνισμού (αυτή δόθηκε).

Από την υλοποίηση της αυτόνομης λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής και ολοκλήρωση της μεταβίβασης αδειών πληροφορικής από την εταιρία και μεταφορά αρχείων και δεδομένων του Ιασώ General (τυπική διαδικασία).

Και, το σπουδαιότερο, από την έγγραφη συναίνεση της Εθνικής Τράπεζας για την άρση εγγύησης της εταιρίας και την αλλαγή ελέγχου του Ιασώ General δυνάμει συμβάσεων ομολογιακού δανείου εκδόσεως του Ιασώ General και της εταιρίας.

Η καθυστέρηση από την Εθνική και οι πληροφορίες που διαχέονται κάνουν λόγο ακόμα και για μπλοκάρισμα του deal. Τούτο βέβαια θα φανεί και θα κριθεί από τις εξελίξεις, όμως εσχάτως άρχισε να κυκλοφορεί στους «επενδυτικούς κύκλους» και όχι μόνο το ενδεχόμενο να βγει προς πώληση όλο το ΙΑΣΩ. (Εξαγορά majority up του 60% της εισηγμένης holding). Μάλιστα κάποιοι έχουν ήδη στα χέρια τους την παρουσίαση του Ιασώ Group.

Deal