Με αιχμή του δόρατος δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο δήμος Λαρισαίων δίνει την ευκαιρία στους δημότες της Λάρισας να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.

Σκοπός αυτών των δράσεων στην πόλη της Λάρισας, που φέτος υλοποιούνται στο διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι απέσπασε το δεύτερο βραβείο, στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ως αναγνώριση της προσπάθειας να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις.

Εξάλλου είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr