Πρώτη γεύση από Ιόνια Oδό πήρε το αεροδρόμιο μεγάλης πόλης της Δυτικής Ελλάδας και μάλλον για τον τοπικό αερολιμένα τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου ευχάριστα... Ο Ιούνιος ήταν ουσιαστικά ο πρώτος μήνας, όπου μεγάλο τμήμα της Ιόνιας ήταν στην κυκλοφορία και η μείωση της απόστασης από τα Γιάννινα στην Αθήνα, έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή.

Χωρίς ο οδικός άξονας να είναι ολοκληρωμένος, δίνει μία πρώτη εικόνα από όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Οι φόβοι όσων δήλωναν με έμφαση ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας, θα βάλει τέλος στις αεροπορικές πτήσεις από την Αθήνα κάθε άλλο παρά αβάσιμοι είναι.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της πόλης, μειώθηκε κατά 11,2% σε σχέση με την αντίστοιχη του Ιουνίου του 2016. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες και σίγουρα δεν πρόκειται για σύμπτωση.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν καλά την αγορά σημειώνουν ότι το ταξίδι με το αεροπλάνο, από τα Γιάννινα στην Αθήνα, θα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό ενώ το ακριβό εισιτήριο θα είναι ένας επιπλέον αποτρεπτικός παράγοντας.

Σε απόλυτα νούμερα, το 2016 έγιναν συνολικά 154 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) ενώ το 2017 μειώθηκαν στις 122. Τον Ιούνιο του 2016, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις έφταναν στις 10.011 και τον Ιούνιο του 2017 ήταν 7.759! Η μείωση υπολογίζεται στο 11,2%!!

Τον Ιούνιο βέβαια ξεκίνησαν οι πτήσεις από την Κοπεγχάγη. Σε απόλυτα νούμερα οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από το εξωτερικό ανέρχονται σε 1048!

Το μέλλον ωστόσο των αερομεταφορών από την Δανία αλλά και από άλλους προορισμούς του εξωτερικού που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, είναι άγνωστο καθώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα των καυσίμων, γεγονός που προκαλεί έντονους και σοβαρούς προβληματισμούς στα τουριστικά γραφεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.