«Λουκέτο» έβαλαν 857 επιχειρήσεις του νομού σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που την Κυριακή έκοψε την πίτα του. Σε καφέ και εστίαση ήταν το 50% των νέων εγγραφών, αλλά με μικρή διάρκεια ζωής που δεν υπερέβη τον ένα χρόνο.  Διπλάσιος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν στη μεταποίηση. Επιπλέον ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης ανακοίνωσε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Διευθύντρια του ΕΟΤ στην Αμερική, προκειμένου executive directors να επισκεφτούν τον Βόλο και τη Μαγνησία, στο πλαίσιο της προσπάθειας να υπάρξει διείσδυση στην αμερικανική αγορά.

Ο κ. Μπασδάνης επισήμανε ότι το 2017 θα είναι πολύ δύσκολο και απαιτείται αλληλεγγύη και στήριξη, καθώς και το 2016 ήταν μια χρονιά που το Επιμελητήριο μέτρησε πολλές απώλειες. » Να ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξουν άλλες και θα δούμε μια διαφορετική χρονιά. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Επιμελητήριο προσπαθεί γι αυτό που λέγεται καινοτομία και εξωστρέφεια και μέσα από τον πρωτογενή, δευτερογενή τομείς και τον τουρισμό που είναι η αιχμή του δόρατος θα φέρουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Επιπλέον επισήμανε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αλλάξει φορολογική πολιτική και να διορθωθούν στρεβλώσεις από τον ΕΦΚΑ. » Αυτά είναι τα στοιχήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με μία κυβέρνηση που αδυνατεί να κλείσει την αξιολόγηση κι αυτό δημιουργεί παρενέργειες στο επιχειρείν».

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο, ο κ. Μπασδάνης, δήλωσε «Δηλώνουμε «παρών». Θεωρούμε ότι έχουμε παράγει πολύ αξιόλογο έργο και θέλουμε αυτό το έργο να το δούμε να ενισχύεται και έχουμε δρόμο μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε».

Επιπλέον ο κ. Μπασδάνης έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του φορέα την προηγούμενη χρονιά μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι ενέργειες για τα POS και ο ακατάσχετος λογαριασμός, η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, κ.α.

Ελένη Μανώλη (ΕΡΤ)