Στο 1.000.000 ευρώ υπολογίζεται η απώλεια τζίρου για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης ως απόρροια της πανδημίας. Ήδη το Αστικό ΚΤΕΛ αναμένει μια οικονομική ενίσχυση για τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός μίλησε στο formedia radio 99,8 τονίζοντας πως η επιβατική κίνηση βρίσκεται γύρω στο 70% και ακόμη δεν έχει επανέλθει στα επίπεδα προ πανδημίας. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ακόμη εμφανείς στα οικονομικά ζητήματα. Μόνο για το 2022 οι απώλειες σε τζίρο για το αστικό ΚΤΕΛ προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Και να σημειωθεί πως στην εταιρεία εργάζονται 150 άτομα. «Ως αστικό ΚΤΕΛ περιμένουμε μια επιδότηση για τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης. Από τη μεγάλη αύξηση των τιμών δεν έχουμε βοηθηθεί καθόλου».

Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες νέες γραμμές εντός πολεοδομικού ιστού λέγοντας πως «έχουμε σχέδιο για να βάλουμε ένα καινούργιο δρομολόγιο που αφορά στις οδούς Γαζή και Κωνσταντά. Τα λεωφορεία που θα είναι μικρότερου μεγέθους, θα ξεκινούν από την περιοχή του Αναύρου και θα καταλήγουν στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ. Είναι μια γραμμή που θα εξυπηρετήσει πολύ κόσμο, ωστόσο, για να τη θέσουμε σε λειτουργία θέλουμε και μια επιχορήγηση».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις προσφορές που ισχύουν για τους φοιτητές, όπως η ετήσια κάρτα των 180 ευρώ που ισχύει για όλο τον χρόνο και έχει βρει την ανταπόκριση των φοιτητών.

Για το τρενάκι που λειτουργεί στην περίοδο των γιορτών ανέφερε πως το Αστικό ΚΤΕΛ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου και αρκετοί είναι οι Βολιώτες, όπως και οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν το τρενάκι για να κάνουν μια όμορφη βόλτα.

Θεσσαλία