Ένας πρώην δήμαρχος και επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα θέτει εμπόδια στη διέλευση της υπό κατασκευή νέας οδικής αρτηρίας, μήκους 5,5 χλμ, η οποία θα απαλλάξει τους οδηγούς από τις στροφές στο τμήμα Τερψιθέα – Ραχούλα, στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός φωτογραφίζοντας ευκρινώς τον επιχειρηματία με τη φράση …«βγάζει …φτερά» (Ρ/Σ Λέσχη 97,6).

Εύστοχο, καθώς παραπέμπει στο διαφημιστικό σλόγκαν του Red Bull (δίνει …φτερά), το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα ο Τάκης Χαντζής - παλιός επιχειρηματίας στην εμπορία ποτών και δήμαρχος Πελλιναίων, στην περιοχή της Φαρκαδόνας, πριν την εποχή Καποδίστρια.

Ευτυχώς σήμερα η κατασκευή του δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωράει σε επίταξη της έκτασης στα οικόπεδα του Χαντζή -καθώς δεν τα βρήκαν ως προς το ύψος της αποζημίωσης – με τον ιδιώτη να προσφεύγει στα δικαστήρια.

Για να έχουμε πάντως ολοκληρωμένη εικόνα καλό θα ήταν να τοποθετηθεί και ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος επιχειρηματικά παραμένει μέτοχος στην εταιρείας Μantis, την οποία ίδρυσε με τους αδερφούς Κρομμύδα με σκοπό την εμπορία του Red Bull και άλλων γνωστών αλκοολούχων.

Ο Τάκης Χαντζής, κατά μήκος του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων - απέναντι από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - διαθέτει έκταση δεκάδων στρεμμάτων την οποία αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σχεδίαζε μάλιστα να δημιουργήσει πεντάστερο ξενοδοχείο ενόψει των Μεσογειακών αγώνων τους οποίους επρόκειτο να αναλάβει η Θεσσαλία το 2013.

Η χώρα φαλίρισε, οι αγώνες κατέληξαν στη Τυνησία, και ο Χαντζής αντί για ξενοδοχείο προτίμησε να φυτέψει ροδιές.

Βέβαια το συγκεκριμένο έργο, ύψους 27,5 εκ ευρώ, μετά τον διαγωνισμό και το άνοιγμα των προσφορών, έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να τα βρουν οι εργολάβοι μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος μειοδότης, που ήταν η Χατζηγάκης ΑΤΕ, αποσύρθηκε.

Τελικά η εργολαβία κατέληξε στον όμιλο Σανίδα.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr