Προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κατέθεσε η Goldair για τον πρόσφατο διαγωνισμό πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) στον οποίο ως γνωστόν επικράτησε ο ΟΛΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Goldair επικαλείται παρέμβαση συγκεκριμένων συμφερόντων, υπαινισσόμενη τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη στο ΔΣ του ΟΛΘ. 

Το newmoney.gr, στη στήλη dark room, σχολιάζει: “Δικαίωμα της Goldair να προσφύγει, αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα, με βασικότερο ότι η ίδια προσέφερε 25 εκατομμύρια για το 67% και ο ΟΛΘ 51 εκατομμύρια. Μια τεράστια διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης προσφοράς που κάθε άλλο παρά σε inside information παραπέμπει. Ο OΛΘ ήθελε πολύ τον Βόλο και έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή τον Εμ. Γκριμάλντι. Επιπλέον ο ΟΛΘ ως εισηγμένη εταιρία έχει ανακοινώσει δημοσίως τα μέλη του ΔΣ και συνεπώς η συμμετοχή Σταμπουλίδη ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Επίσης, ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο Σταμπουλίδης δεν συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις των ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΘ που συζητήθηκε η πώληση του 67%. Ρώτησα στην πηγή μου, αν η Goldair ζήτησε (όπως είχε δικαίωμα) να δει τον φάκελο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προσφοράς και η απάντηση ήταν αρνητική. Οπότε καταλήγω ότι η Goldair με την προσφυγή το πιθανότερο είναι ότι πάει να καθυστερήσει τη διαδικασία μήπως και βρει κάποιον δίαυλο συνεργασίας με τον ΟΛΘ”.

Κουβέντα να γίνεται αλλά το γεγονός δεν αλλάζει. Ο Σαββίδης, με ότι ο ίδιος πρεσβεύει, κατάφερε να κερδίσει καθαρά τον διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η Δύση δεν έχει τα αντανακλαστικά του παρελθόντος για να προασπίσει επαρκώς τα στρατηγικά της συμφέροντα στην Ευρώπη …

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr