Αλλαγή στο μοντέλο της αυτόνομης πώλησης γάλακτος επιφέρει η απόφαση του συνεταιριστικού ΘΕΣγάλα να συνάψει συνεργασία με την αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και να πωλεί τα προϊόντα της και από τα ράφια της εν λόγω εταιρείας.

Ο καταναλωτής θα μπορεί πλέον να αγοράσει το συνεταιριστικό γάλα και από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα, χωρίς να πηγαίνει στο ΑΤΜ γάλακτος της εταιρείας.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

"Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης κι εξέλιξης του ΘΕΣγάλα, στις αρχές Δεκεμβρίου 2019, ο Συνεταιρισμός προχώρησε σε μια νέα στρατηγική συνεργασία με τα Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Η συνεργασία αφορά στη διάθεση μιας σειράς προϊόντων ΘΕΣγάλα σε επιλεγμένα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει αρχικά την διάθεση των προϊόντων ΘΕΣ γάλα, όπως το ολόφρεσκο ποιοτικό γάλα (πλήρες και ελαφρύ), το ρυζόγαλο και οι κρέμες του.

Στον ΘΕΣγάλα εκτιμούν ότι η συνεργασία αυτή θα δώσει μια νέα δυναμική, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να γνωρίσουν το εξαιρετικό γάλα και τα προϊόντα του Συνεταιρισμού.

Η εν λόγω συνεργασία θα συντελέσει επίσης στο να ανταποκριθεί ο Συνεταιρισμός, με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων του διευρύνοντας παράλληλα το δίκτυο πώλησης τους.

Ήδη ο Συνεταιρισμός, πέρα από τους Αυτόματους Πωλητές και τα ΘΕΣγάλα συν καταστήματά του, διαθέτει το φρέσκο γάλα και τα προϊόντα του και σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης στην εγχώρια αγορά.»