Burger από πρόβειο κρέας κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα μήνα στην ελληνική αγορά η φάρμα Ελασσόνας, η οποία ανήκει στον όμιλο Κασίδης. 

Στόχος του νέου λανσαρίσματος είναι να αλλάξει τη νοοτροπία των καταναλωτών αναφορικά με το συγκεκριμένο είδος κρέατος, επαναφέροντας στο προσκήνιο της διατροφής το πρόβειο. Αυτή την στιγμή, ο καινούργιος κωδικός διατίθεται αποκλειστικά στο κανάλι της HoReCa ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθεί στα ψυγεία της αλυσίδας χονδρεμπορίου Metro Cash & Carry σε συσκευασία των δύο κιλών, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην ελληνική επιχείρηση. 

Νέες κοπές στο αιγοπρόβειο κρέας 

Παράλληλα, η εταιρεία, που εδρεύει στον Τύρναβο, σε συνεργασία με τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη σχεδιάζει να παρουσιάσει ορισμένες κοπές στο αιγοπρόβειο κρέας με απώτερο σκοπό στο μέλλον να ανοίξει ο δρόμος για τη νομοθετική τους κατοχύρωση ως ελληνικές κοπές, μια πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. 

Παράλληλα, πριν περίπου δύο μήνες, ο όμιλος Κασίδη κυκλοφόρησε κάτω από την ομπρέλα της σειράς chill & grill συσκευασμένο προψημένο γύρο χοιρινό, κοτόπουλο και πρόβειο. Στόχος είναι οι νέοι κωδικοί να κάνουν είσοδο στο κανάλι της λιανικής μέσω των συσκευασιών των 330 γρ. 

Αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού 

Να σημειωθεί ότι, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην παραγωγή των καινούργιων αυτών κωδικών, είχε πριν δύο χρόνια προχωρήσει στην επέκταση των εγκαταστάσεών της με την προσθήκη νέων γραμμών, ενώ κατά την περσινή χρονιά αναβάθμισε το μηχανολογικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, πλέον τα ρομποτικά μηχανήματα για τον προψημένο γύρο ανέρχονται σε δέκα. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το 2014, η απόκτηση μέσω εξαγοράς της Βιομηχανική Αγορά Κρεάτων Λαρίσης (ΒΑΚΡΕΛ). Εξάγει σε πάνω από δέκα χώρες Σε ό,τι αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα, τα προϊόντα του ομίλου διοχετεύονται σε περισσότερες από δέκα αγορές με βασικούς προορισμούς την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Αγγλία. 

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr Με πληροφορίες από Ματίνα Χαρκοφτάκη Foodreporter

* στη φωτογραφία η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη με τα νέα μπέργκερ