Θέση μιας ακόμα συστημικής στο τραπεζικό σύστημα αποκτά η ανανεωμένη Παγκρήτια Τράπεζα, με βασικό μέτοχο τον Μιχάλη Σάλλα.

Η πρώην συνεταιριστική από την Κρήτη τελεί σε διαδικασία συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, ενώ πρόκειται να απορροφήσει και το δίκτυο καταστημάτων της HSBC στη χώρα μας. 

Η συμφωνία με την Βρετανική τράπεζα προβλέπει ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό των 350 εργαζομένων, και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια.

Οι πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr θέλουν ήδη την Παγκρήτια Τράπεζα να βρίσκεται σε αναζήτηση καταστήματος και στη Λάρισα, το οποίο θα εξυπηρετεί και την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές σχετικά με την στελέχωση του προσωπικού του καταστήματος, καθώς και για την επιλογή διευθυντή.

Η τράπεζα πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου. 

Με βάση τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί η Κρητική τράπεζα εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, και θα προηγηθεί της σχεδιαζόμενης συγχώνευσής με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. 

Να σημειωθεί ότι και οι δύο τράπεζες χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr