Με ψήφους 30 έναντι 28 (μυστική ψηφοφορία) οι αντιπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών αποφάσισαν να μην απαλλάξουν από τις ευθύνες της τη διοίκηση Χρήστου Σιδερόπουλου, με αφορμή τον διαχειριστικό έλεγχο του έτους 2016 και όσα αυτός κατέδειξε περί «κακοδιαχείρισης και ανοίγματος περίπου 30.000 ευρώ». Αντιθέτως διά ανατάσεως της χειρός, το Σώμα ενέκρινε τον ισολογισμό του 2016, τον οποίο «έκλεισε» με προσωπική ευθύνη ο φοροτεχνικός Σπύρος Βαλιώτης (όπως δήλωσε ο ίδιος, αφού υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες), προκειμένου να λάβει ο Συνεταιρισμός φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να ενταχθεί στο Μητρώο Συνεταιρισμών του Υπουργείου, όπερ και εγένετο πριν από λίγο καιρό.

Ακόμη έδωσε το «πράσινο φως» στη διοίκηση Φώτη Παπαδόπουλου να προχωρήσει στην πρόσληψη ορκωτού ελεγκτή για το έτος 2017. Το κλίμα στην τακτική γενική συνέλευση ήταν τεταμένο μεταξύ της διοίκησης Φ. Παπαδόπουλου και της ομάδας Χρ. Σιδερόπουλου, με την πρώτη πλευρά να κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του ΑΣ για κακοδιαχείριση και παράνομη τροποποίηση καταστατικού και τον Χρ. Σιδερόπουλο να αντεπιτίθεται για την ανοχή της νυν διοίκησης στον εργολάβο του ΟΣΔΕ, «ο οποίος μετέφερε τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Συνεταιρισμό στην εταιρία του, η οποία δημιούργησε γραφεία, στο ίδιο κτίριο του Gaea».

Μάλιστα με το πέρας της συνέλευσης σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Χρ. Σιδερόπουλου και του διαχειριστή των δηλώσεων ΟΣΔΕ Δημ. Ντογκούλη. Όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, όπου θα εξετασθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για κακοδιαχείριση αλλά και για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Η πρόταση του πρώην προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρου Τσικρίκα «να πέσουν οι τόνοι και να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν, διότι μέχρι τώρα από το πολεμικό αυτό κλίμα, το κύρος του Συνεταιρισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα» δεν έγινε δεκτή…

Γιώργος Ρούστας (Ελευθερία)