Ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Intrakat, σχεδόν ένα χρόνο από την ανάληψη της νέας διοίκησης υπό τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου. Χθες η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 2,5 ευρώ (κι ενώ έχει αγγίξει έως και τα 2,53 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις), έχοντας καταγράψει σημαντικό ράλι το τελευταίο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 12 μήνες η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δεν ξεπερνούσε τα 143 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχει καταγράψει αύξηση της τάξεως του 180%. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε και η αποεπένδυση της Adamas Group του κ. Δημ. Κούτρα από την Intrakat, κλείνοντας και το σχετικό κεφάλαιο από τη βραχύβια, όπως αποδείχθηκε, παρουσία του τελευταίου στην εισηγμένη. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του κ. Κούτρα αποκτήθηκε από τη Winex των κ. Αλ. Εξάρχου, Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου, που πλέον ελέγχει το 36,65% της Intrakat.

Ως γνωστόν η Intrakat διατηρεί στη Λάρισα μονάδα παραγωγής για τις ανάγκες απασχολώντας δεκάδες άτομα προσωπικό και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της Θεσσαλίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr