Όταν ξεκινούσαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο Mega το 2016, κανείς δεν φανταζόταν ότι δύο χρόνια αργότερα θα γράφονταν οι τελευταίες σελίδες στην ιστορία αυτού του μεγάλου καναλιού, που άνθισε και δημιούργησε τάσεις στην ελληνική αγορά των media. 

Εδώ και λίγες ώρες, οι πιστώτριες τράπεζες κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. Αν γίνει δεκτή, ο ειδικός διαχειριστής θα αποτιμήσει ποια «κομμάτια» του καναλιού θα πωληθούν και θα ελέγξει τα χρέη που υπάρχουν προς τρίτους. 

Η παραπάνω εξέλιξη μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, καθώς χθες οι πέντε δικαιούχοι τηλεοπτικής άδειας, εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, κατέβαλαν την πρώτη δόση του τιμήματος, ύψους 3.500.000 ευρώ. Όπως, άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει ο Νίκος Παππάς, στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκαν οι πέντε υπερθεματιστές από το ΕΣΡ, από τη στιγμή που θα καταβληθεί από τους πέντε υπερθεματιστές η πρώτη δόση, θα πέσει το σήμα του Mega. Και όπως αποδεικνύεται η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.  Η επόμενη κίνηση είναι τα μέλη του ΕΣΡ να δώσουν εντολή στην DIGEA να ρίξει το σήμα του σταθμού, ο οποίος δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι τρεις μεγαλομέτοχοι του Mega, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ιβάν Σαββίδης, δεν έχουν εμφανιστεί αδιαφορώντας το τι μέλλει γενέσθαι. Άλλωστε, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στη δημιουργία web καναλιού, ενώ οι άλλοι δύο έχουν δώσει έμφαση στις επιχειρηματικές τους κινήσεις σε Star και Epsilon, αντίστοιχα. 

Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει, πλέον, κάθε τους ελπίδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση καθώς δεν υπάρχει διοίκηση. Οι ίδιοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τα δεδουλευμένα τους πάνε στο καλάθι των αχρήστων, ενώ κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την τροπή που πήρε η κατάσταση. 

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στην οποία ζητούσε την ακύρωση της υπ' αριθμόν 18/2018 απόφασης του ΕΣΡ βάσει της οποίας επρόκειτο να πέσει «μαύρο» στο κανάλι. Εκτός απροόπτου, η απόφαση θα είναι αρνητική με άμεσο αποτέλεσμα να κατέβει το σήμα του καναλιού. 

Πολλοί οι μνηστήρες για την ταινιοθήκη 

Τα περιουσιακά στοιχεία του Mega, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, μετατρέπονται σε θήραμα για τους καναλάρχες της τηλεοπτικής αγοράς, με πρώτο και καλύτερο την ταινιοθήκη. 

Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού αναμένουν το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπρασίας της προαναφερθείσας, με ανθρώπους των τριών ιδιοκτητών καναλιών να έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον προς τις τράπεζες. 

Θεωρητικά, αυτός που έχει το προβάδισμα δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να δώσει όσα χρήματα χρειάζονται για να τα καταφέρει. Αυτή την περίοδο, άλλωστε, διαμορφώνει το νέο προφίλ του καναλιού του και γνωρίζει ότι ένα τέτοιο απόκτημα θα έδινε άλλο πρεστίζ και εμπορική αξία στο Open (το νέο όνομα του Epsilon).

Reader.gr