Τη συμφωνία για μίσθωση τεσσάρων μηχανών (δύο ηλεκτράμαξες και δύο ντιζελάμαξες) για δύο συν τρία χρόνια από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, αναμένεται να υπογράψει το αμέσως προσεχές διάστημα η Rail Cargo Logistics Goldair.

Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία η Rail Cargo Logistics, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που με δικά της μέσα, κάνει χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου.  

Η εταιρεία στην πρώτη φάση λειτουργίας θα διαθέσει τέσσερις λοκομοτίβες, δύο ηλεκτρικές και δύο πετρελαιοκίνητες (αυτές που θα ενοικιαστούν από την ΓΑΙΑΟΣΕ), καθώς και 160 βαγόνια μεικτού τύπου. Η πλειοψηφία του τροχαίου υλικού θα έρθει από το δίκτυο των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας.

Η Rail Cargo φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει εμπορευματικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο logistics που διατηρεί στη Σίνδο και στη συνέχεια από τη Σίνδο στην Ειδομένη και στο Ικόνιο (το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς).

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το επιχειρησιακό σχέδιο της περιλαμβάνει:

- Καθημερινά δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Ειδομένης - Θεσσαλονίκης.

- Καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εμπορευματική σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας μας και παράλληλα των δύο μεγαλύτερων λιμανιών.

- Τακτικά δρομολόγια στο δίκτυο Προμαχώνας - Θεσσαλονίκη - Ασπρόπυργος.