Παρά τις αρχικές προβλέψεις για μεγάλες ελλείψεις αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα, η θεσσαλική αγορά επιδεικνύει την απαραίτητη υπερεπάρκεια με τις τιμές να διαμορφώνονται σε αναμενόμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, η μέση τιμή του αρνιού στο νομό Λάρισας διαμορφώθηκε στα 9.29 ευρώ.

Η κίνηση σε ολόκληρη τη θεσσαλική αγορά από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ανεβάζει ταχύτητα και θα κορυφωθεί όπως πάντα το μεγάλο Σάββατο με τον οβελία να έχει την τιμητική του.

Το ψητό αρνί, είτε στη σούβλα, είτε μαγειρεμένο με χίλιους δύο τρόπους είναι συνδεδεμένο με τις παραδόσεις της Ελλάδας.

Το σούβλισμα το Πάσχα έχεις τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο των συγγενών τους, μαγείρευαν δίπλα από τον τάφο. Πίστευαν ότι στο γεύμα που δίνεται μετά την ταφή και στο μνημόσυνο, συμμετέχει και ο ίδιος ο νεκρός. Έψηναν αρνιά σε εστίες, έπιναν κρασί και χόρευαν για να τον τιμήσουν.

Σύμφωνα με τη Χριστιανική παράδοση, ο αμνός συμβολίζει τον Χριστό, διότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό θεού που θα πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου. Για αυτό και ο Χριστός ονομάστηκε από τον Ιωάννη τον Προδρόμο ως ο «αμνός ο αίρων την αμαρτία του κόσμου».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr