Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την παραχώρηση του λιμανιού του Βόλου και μάλιστα οι σχετικές πληροφορίες θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να προετοιμάζει ήδη την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβερνητική εντολή προς το Ταμείο είναι, ο διαγωνισμός για την εξεύρεση επενδυτή να τρέξει μέχρι τα μέσα του 2022, παράλληλα με τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα ο νέος σχεδιασμός για τον Βόλο περιλαμβάνεται στο Asset Development Plan (ADP) του Ταμείου, που εγκρίθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής.

Σε ότι αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο, καθώς η θέση του λιμένος αλλά και η επικείμενη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τους νέους αυτοκινητόδρομους (Ε65, Εγνατία) τον καθιστούν ελκυστικό.

Ήδη λέγεται ότι από πλευράς Ισραηλινών εταιρειών έχουν υπάρξει διερευνητικές επαφές καθώς θεωρούν το θεσσαλικό λιμάνι στρατηγικής εμπορικής σημασίας για τη χώρα τους. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr