Αναβαθμίζονται οι υποδομές στο λιμάνι του Βόλου για τη διακίνηση του σκραπ, με έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 

Ο σχεδιασμός προβλέπει νέες εγκαταστάσεις για την μεταφορά διακίνησης του σκραπ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον προβλήτα 3, με όλους τους όρους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα νέα έργα προβλέπονται σε έκταση 19.500 τ.μ., στο ανατολικό τμήμα του προβλήτα 3 του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Ο χώρος θα διαμορφωθεί για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων διακίνησης χύδην παλαιοσιδήρου (scrap) που σήμερα εκτελείται στον ανατολικό Προβλήτα 1.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε συνάντηση  με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης Μελίνας Σαραφίδου και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. 

Η πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο ΟΛΒ είναι προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ και αξιολογείται προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξης και δημοπράτησης.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr