Από την Ελευθεροτυπία του Κίτσου Τεγόπουλου έχει απομείνει μόνο ο τίτλος (μαζί και αυτός του Κυριακάτικου φύλλου) καθώς και το όνομα του σάιτ. Αποδείχτηκε όμως ότι έκρυβε ανέλπιστη αξία κάνοντας του πάντες να σαστίσουν.

Μια μονομαχία βγαλμένη από σκηνικό της άγριας δύσης θύμισε ο χθεσινός πλειστηριασμός για τα σήματα της ιστορικής Ελευθεροτυπίας (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr), με τους μονομάχους να τινάζουν την… μπάνκα στον αέρα. Αντιμέτωπες βρέθηκαν εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς και μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τις πληροφορίες της στήλης να φωτογραφίζουν τον Δημήτρη Μάρη, ιδιοκτήτη του news247.gr, ως τον άνθρωπο πίσω από την κυπριακή εταιρία. Όπως και να έχει, δόθηκε μια… αιματηρή μάχη. Σημείο εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν τα 378.666,64 ευρώ και για πολύ ώρα πήγαινε… ευρώ – ευρώ:. 400.000 προσέφερε η πλευρά Μαρινάκη - 400.001 ευρώ η πλευρά Μελισσανίδη, 450.000 ευρώ ο Μαρινάκης – 450.001 ευρώ ο Μελισσανίδης, 500.000 ευρώ ο Μαρινάκης – 500.001 ευρώ ο Μελισσανίδης… και πάει λέγοντας. Τα χτυπήματα ακολουθούσε με αξιώσεις και η κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων πιθανότατα του Δ. Μάρη, μέχρι που τα προσφερόμενα ποσά ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ! Μετά, Μαρινάκης – Μελισσανίδης κονταροχτυπήθηκαν με ένταση, με τον Δ. Μελισσανίδη να ακολουθεί μέχρι τα 7 εκατ. ευρώ. Όταν η προσφορά της Alter Ego ανήλθε στα 8,1 εκατ. ευρώ δεν υπήρξε αντίδραση, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτά τους τρεις τίτλους.

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους, καθώς με το εισπραχθέν τίμημα θα καταβληθούν χρωστούμενα στους εργαζομένους. Πολλοί απόρησαν με αυτή τη φρενίτιδα των προσφορών και δεν είναι λίγοι που την απέδωσαν στην γνωστή κόντρα των δύο αντρών με πιο εμφανή την ποδοσφαιρική.  

Πάντως, ο Β. Μαρινάκης δεν φαίνεται πιθανό να έδωσε 8 εκατ. μόνο για να καπαρώσει τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας. Αρκετοί εκτιμούν ότι η κίνηση θα έχει και (εκδοτική) συνέχεια. 

Παρήγορο, οι εφημερίδες ζουν...

Λ.Ε.