Η Cosmote TV επικράτησε της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League και Europa League για την περίοδο 2018-2021.

Όπως και την προηγούμενη τριετία, οι αγώνες των δύο πιο εμπορικών διασυλλογικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στον πλανήτη θα μεταδίδονται από την Cosmote TV. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία με την TEAM Marketing AG, την ελβετική εταιρεία που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της UEFA τα συγκεκριμένα δικαιώματα, αφορά το σύνολο των αγώνων, κάτι που σημαίνει ότι για την επόμενη τριετία δεν θα υπάρχουν μεταδόσεις από ελεύθερο κανάλι (την ΕΡΤ για το Ch. League) όπως συνέβαινε έως σήμερα.  

Για την απόκτηση του αποκλειστικού πακέτου της επόμενης τριετίας δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, καθώς η συμφωνία μεταξύ της ΤΕΑΜ και του ΟΤΕ θα υπογραφεί και τυπικά μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα. Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συμφωνίας, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκε χαμηλότερα των 100 εκατ. ευρώ που είχε ανέλθει η προηγούμενη συμφωνία, για την τριετία 2015-2018.

Εκτός του ΟΤΕ, ενδιαφέρον για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions και Europa League είχαν επιδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Forthnet (Nova), ο ΑΝΤ1, καθώς και η ΕΡΤ για έναν από τους δύο αγώνες που μεταδίδονται σε κάθε αγωνιστική του Ch. League.

Με τη συμφωνία αυτή ο Όμιλος ΟΤΕ εξασφαλίζει ότι η "ναυαρχίδα" του αθλητικού περιεχομένου της συνδρομητικής του πλατφόρμας θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην Cosmote TV. Σημειώνεται ότι στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών της Cosmote TV ανήλθε σε 517 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε ετήσια βάση.

Capital.gr