Μια δυσάρεστη όσο και επικίνδυνη κατάσταση, καλούνται να αντιμετωπίσουν οδηγοί του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όσο και όλοι όσοι εμπλέκονται στη σχετική διαδικασία, καθώς, «μπλοκάρουν» φορτηγά της επιχείρησης, λόγω των ζημιών που προκύπτουν στο οδικό δίκτυο Πηλίου, το οποίο αναγκαστικά συνδέει τους χώρους του συνεταιρισμού με το υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο. 

Είναι ενδεικτικές άλλωστε οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σημείο-στροφή του δρόμου, όταν χρειάστηκε να περάσει φορτηγό του συνεταιρισμού, και υπήρξε καθίζηση, όσο και τα λόγια που τα συνοδεύουν, όπως το παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητές φίλες. Τα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ είναι ποιοτικά, γευστικά, προσεγμένα στη καλλιέργεια και ασφαλή κατά τη μετασυλλεκτική διαδικασία. Ο Συνεταιρισμός μας, έχει σωρεία από διακρίσεις και πιστοποιήσεις για τα προϊόντα. Η πατρίδα μας στηρίζεται στον αγροδιατροφικό τομέα και εμείς σήμερα προσπαθούμε με αυτές τις συνθήκες να κάνουμε εξαγωγή.

Φορτωτής τραβάει τα φορτηγά με τα μήλα που προορίζονται για εξωτερικό. Γιατί; Επειδή οι χρονίζουσες ζημιές στο οδικό δίκτυο, επέφεραν τεχνικές βλάβες σε φορτηγά και έπειτα συμφόρηση. Παραμένουν κολλημένα για ώρες ενώ έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο πλοίο τώρα… Δεν έχει σημασία ποιου βαθμού πολιτικής εξουσίας είναι η ευθύνη για τη κατάσταση στον δρόμο, άλλωστε την πληρώνουν οι παραγωγοί της Ζαγοράς και των δύο διπλανών χωριών…» .

magnesianews.gr