Ένας 38χρονος Λαρισαίος έπεσε θύμα δύο απατεώνων, που υποτίθεται ότι ήθελαν να αγοράσουν γαλοπούλες. Με τον ανυποψίαστο Λαρισαίο να καταθέτει σε τραπεζικό λογαριασμό, 4.360 ευρώ ενώ θα έπρεπε ο ίδιος να είχε εισπράξει 3.500 ευρώ, σε μια απάτη που βασίσθηκε στην απαλλαγή 1.500 ευρώ από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Ο πρώτος δράστης που συστήθηκε ως Νίκος από την Κόρινθο, επικοινώνησε με τον 38χρονο λέγοντάς του ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει γαλοπούλες αντί 3.500 ευρώ. Έπεισε λοιπόν τον 38χρονο για την αγορά και υποτίθεται ότι θα κατέθετε τα χρήματα μέσω e-banking. Για να απαλλαγεί ωστόσο από το ΦΠΑ θα κατέθετε 5.000 ευρώ στον λογαριασμό του 38χρονου Λαρισαίου με την προϋπόθεση ο Λαρισαίος -για να γίνει συμψηφισμός- να κατέθετε εκείνος το ποσό 1.500 ευρώ, στον λογαριασμό του «Νίκου», λογαριασμός που αποδείχθηκε υπαρκτός στην Εθνική Τράπεζα.

Ο 38χρονος πείσθηκε και έτσι κατέθεσε τα 1.500 ευρώ με τους απατεώνες να αποθρασύνονται και να επανέρχονται εκτιμώντας ότι μπορεί να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα. Έτσι λοιπόν με τον 38χρονο επικοινώνησε στη συνέχεια και συνεργός του «Νίκου», ο οποίος συστήθηκε στον Λαρισαίο, ως λογιστής. Λέγοντας ότι από… λάθος στον τραπεζικό λογαριασμό του 38χρονου κατατέθηκε μεγαλύτερο ποσό. Τον έπεισε λοιπόν να καταθέσει άλλα 2.860 ευρώ, στον λογαριασμό του «Νίκου», για να «ισοσκελισθεί» η απώλεια από την κατά λάθος μεγαλύτερη «κατάθεση» που έγινε υποτίθεται στο πλαίσιο της συμφωνίας προκειμένου να μην καταβληθεί ο ΦΠΑ.

Ο 38χρονος, δυστυχώς για τον ίδιο, κατέθεσε τμηματικά άλλα 2.860 ευρώ (συνολικά 4.360 ευρώ) για να διαπιστώσει εκ των υστέρων πως στον δικό του λογαριασμό ούτε με e-banking ούτε με άλλον τρόπο, είχαν κατατεθεί τα 3.500 ευρώ που του υποσχέθηκε ο «Νίκος» για να αγοράσει γαλοπούλες. Η απάτη καταγγέλθηκε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά την υπόθεση.

Β.Κ. Ελευθερία