Διευρύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα του καφέ ο ιδρυτής των Mikel Λευτέρης Κυριακάκης.

Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο της Guru Coffee Roasting, μίας εταιρείας με έδρα τη Λάρισα που σχετίζεται με την αλυσίδα Καφέ Mikel. Ειδικότερα, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας καφέ, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.328.600 ευρώ.

Η ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 1.279.886,25 ευρώ, με τη μορφή της επιχορήγησης, που ισοδυναμεί με το 55% του συνολικού κόστους.

Η Guru Coffee Roasting ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από τον Λευτέρη Κυριακάκη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Mikel, με κύριο αντικείμενο την παρασκευή, επεξεργασία, µεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία και εµπορία (χονδρική και λιανική) καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, ζάχαρης, αφεψηµάτων και λοιπών συναφών ειδών, καθώς και την ίδρυση, λειτουργία και εκµετάλλευση καταστηµάτων παρασκευής και/ή πώλησης ροφηµάτων, αναψυκτικών, γλυκισµάτων και λοιπών ειδών τροφίµων και ποτών.

Έναν χρόνο αργότερα, η εταιρεία μεταβιβάστηκε στη σύζυγό του, Χρύσα Γερολυμάτου. Η Guru Coffee Roasting παρουσίαζε μηδενικό τζίρο έως και το 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία, ενώ στην ιστοσελίδα της αναφέρεται ότι θα είναι «σύντομα κοντά σας».

Μία άλλη εταιρεία που είχε ιδρύσει στο παρελθόν ο Λευτέρης Κυριακάκης, με την επωνυμία Georgia, απορροφήθηκε και επισήμως πριν από ένα μήνα περίπου από τη Mikel. Πρόκειται για την εταιρεία που ήταν επιφορτισμένη με την παραγωγή φρέσκων αρτοσκευασμάτων και γλυκών που πωλούνται στα καταστήματα Mikel.

Η απορρόφησή της είχε δρομολογηθεί ήδη από τα μέσα του 2018 και ουσιαστικά είχε ήδη πραγματοποιηθεί, με τη Mikel να αποκτά ένα παρασκευαστήριο-χώρο παραγωγής και αποθήκευσης της Georgia στη Λάρισα, καθώς και μια αποθήκη. Ωστόσο, τυπικά η πράξη συγχώνευσης υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Σπύρο Πιστικό Foodreporter)