Στη λειτουργία 40-50 καθαριστηρίων στην Ελλάδα, μέσα στο 2022, στοχεύει η ισπανική, Mr Jeff, η οποία, διαθέτει καταστήματα σε Λάρισα και Βόλο.

Μάλιστα μέσα στον Ιανουάριο, πρόκειται να φέρει στη χώρα μας ένα ακόμη project -τα γυμναστήρια, Fit Jeff.

H Mr Jeff ιδρύθηκε το 2015 στην Βαλένθια, ενώ από το 2017 λειτουργεί σαν εταιρεία franchise. Έως το τέλος του 2020, η εταιρεία είχε παρουσία σε 43 χώρες, με πάνω από 2.500 πωλήσεις franchise.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Βαλάρης, Regional Manager EMEA, στο κομμάτι του expansion, το πρώτο κομμάτι της Mr Jeff αφορούσε στην ανάπτυξη των λεγόμενων έξυπνων καθαριστηρίων, που δουλεύουν παραδοσιακά (offline) και μέσω πλατφόρμας (online). 10-20 ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η πρώτη επαφή με την ελληνική αγορά έγινε το 2019, ενώ, μέχρι σήμερα, έχει 32 πωλήσεις franchise, με 10 καταστήματα ενεργά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο. Όπως δήλωσε ο κ. Βαλάρης, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 22 υπογεγραμμένα συμβόλαια franchise, εκτιμώντας ότι, μέχρι το καλοκαίρι του 2022, θα έχουν ανοίξει 10-20 καθαριστήρια

ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ωστόσο πέρα από τα καθαριστήρια, η εταιρεία έχει πλέον, επεκταθεί και σε άλλα projects -γυμναστήρια και υπηρεσίες περιποίησης. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Βαλάρης, το project, που πρόκειται να έρθει άμεσα στη χώρα μας, είναι τα γυμναστήρια, Fit Jeff. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα υπηρεσιών. Το πρώτο application που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον χρήστη”, δήλωσε ο κ. Βαλάρης. Όπως διευκρίνισε, το όφελος για την επιχείρηση είναι, μέσω του cross selling, να αυξήσει το πελατολόγιο και τις πωλήσεις της.

ΕΛΛΑΔΑ

Όπως ανέφερε ο κ. Βαλάρης, η εταιρεία ξεκίνησε την επέκτασή της από την Λατινική Αμερική, ενώ ακολούθησαν η Ασία, η Αφρική και τελευταία, η Ευρώπη. “Πρώτα, επιλέξαμε την Α. Ευρώπη, καθώς πολλά brands ξεκινούσαν από αυτές τις χώρες”, δήλωσε ο κ. Βαλάρης και πρόσθεσε: “Η επιλογή της Ελλάδας έγινε λόγω του ότι το κομμάτι του franchise αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στη χώρα. Εάν καταφέρναμε ένα δίκτυο που θα δούλευε, θα ήταν μπόνους. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα. στην οποία ο κλάδος των καθαριστηρίων είναι σε μεγάλο βαθμό παρατημένος. Θέλαμε λοιπόν. να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό του, να φέρουμε κάτι νέο στον κόσμο”.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η εταιρεία άντλησε πριν από έναν χρόνο περίπου $43 εκατ. από επενδυτικά κεφάλαια, ενώ. μέσω συνεργασίας με την Clean Ventures, έκανε άνοιγμα στις ΗΠΑ, με το deal να περιλαμβάνει και συμφωνία με την Clean Rite.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, η εταιρεία ετοιμάζει νέο γύρο χρηματοδότησης για τον Ιανουάριο του 2022.

Ελευθερία Πιπεροπούλου BnB