Ενδιαφέρον για την απόκτηση του πτωχευμένου συνεταιρισμού Θεσγάλα υπάρχει εκ νέου από την οικογένεια του Ξενοφώντα Καντώνια (Cosmos Aluminium), σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή η οποία επικαλείται "πολύ καλά πληροφορημένες πηγές". Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία με τους πιστωτές και δη τις τράπεζες, έτσι ώστε να υπάρξει και συμφωνία εξυγίανσης που θα επικυρωθεί από το δικαστήριο.

Μεθαύριο Παρασκευή πάντως θα ζητηθεί από τους νομικούς εκπροσώπους του θεσσαλικού συνεταιρισμού η επέκταση της προστασίας από τους πιστωτές, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Ξενοφώντα Καντώνια είχε ενδιαφερθεί ξανά για τον Λαρισινό συνεταιρισμό γάλακτος, όμως οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν στις αρχές του 2019. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις και με τη βιομηχανία τυροκομικών προϊόντων «Ομηρος» που βρίσκεται στα Τρίκαλα, όμως και αυτές ναυάγησαν. 

Ο Θεσγάλα έγινε γνωστός από το λανσάρισμα των αυτόματων πωλητών γάλακτος οι οποίοι όμως αποδεκατίστηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, με τους τελευταίους δυο να κλείνουν πρόσφατα στη Λάρισα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr