Επιχείρηση εκμετάλλευσης μαρμάρων, σε έκταση 40 στρεμμάτων, στη θέση «Περδικοράχη» του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας, πρόκειται να λειτουργήσει από την εταιρεία “SUNNY” ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ & ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr η εταιρεία από την Βοιωτία, ύστερα από ένα σαφάρι εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, έλαβε το πράσινο φως και ο φάκελός της υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Σε ότι αφορά το νέο λατομείο, η δοκιμαστική εξόρυξη επιβεβαίωσε τα αρχικά στοιχεία  της έρευνας για αξιόλογα κοιτάσματα και εξορύχθηκαν δοκιμαστικά όγκοι μαρμάρου, οι οποίοι κόπηκαν σε μονάδα επεξεργασίας. 

Όπως αναφέρει η μελέτη του έργου, η εκμετάλλευση του επιφανειακού μαρμαροφόρου κοιτάσματος θα γίνει με τη μέθοδο των ορθών ανοιχτών διαδοχικών βαθμίδων. και τα στείρα υλικά θα αποθέτονται εντός του λατομικού χώρου. 

Η εξόρυξη των μαρμάρων θα αρχίζει με τις προκαταρκτικές εργασίες και θα συνεχίζεται με την παραγωγή, μετακίνηση και φόρτωση των εμπορεύσιμων όγκων και ξοφαριών (όγκοι ακανόνιστου μεγέθους).

Η εξόρυξη θα κλείνει με την θραύση και απομάκρυνση των στείρων υλικών από το μέτωπο. 

Η εταιρεία “SUNNY” ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ & ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. είναι επιχείρηση που εδώ και πολλές δεκαετίες ασχολείται με την έρευνα, εκμετάλλευση, επεξεργασία και διάθεση μαρμάρων.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr

*φωτό αρχείου