Φεύγει από τη ΔΕΗ ο Δήμος Βόλου. Θα αναζητήσει νέο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, με τον οποίο θα επιτευχθεί, όπως εκτιμά, οικονομία περίπου 25% επί της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, όπου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, για τους όρους του διαγωνισμού.

Για τον νέο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς το διττό ρόλο που θα έχει, καθώς παράλληλα θα παρέχει συμβουλευτές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Βόλου, ενημέρωσε ότι η έκπτωση που επιδιώκεται είναι να φτάσει το 25% συγκριτικά με το σημερινό τιμολόγιο και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Στέλιος Διαμαντίδης, είπε πως για το ηλεκτρικό ρεύμα δαπανάται ετησίως ποσό 3.907 εκ. €, που θα πρέπει να μειωθεί και παράλληλα να παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες.

«Το ρεύμα που θα παίρνουμε θα είναι πιο φθηνό, γιατί εκεί δεν έχουν τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, δεν θα είναι φωτογραφικός διαγωνισμός» τόνισε ο Αχ. Μπέος..