Η εταιρία που είχε αγοράσει την έκταση στις Νηές, στον Αλμυρό Μαγνησίας, με σκοπό να υλοποιήσει μεγάλη τουριστική επένδυση, πουλάει την έκταση και αποχωρεί από την Ελλάδα. Αυτο τουλάχιστον δήλωσε, επικαλούμενος αξιόπιστες πληροφορίες, ο Χρήστος Καραζούπης, οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών ατόνησε αρχικά αφότου ο Βόλος δεν πήρε τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013.

Όπως είναι γνωστό, την εν λόγω τουριστική επένδυση επρόκειτο να υλοποιήσει η εταιρεία Dolphin Developments, μέλος του επενδυτικού ομίλου στον τομέα των οικιστικών θερέτρων στη ΝΑ Ευρώπη Dolphin Capital Investors (DCI), ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, προβλέπονταν η ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων, δυναμικότητας 868 κλινών, με περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για την ευρύτερη ανάπτυξη.

Οι επενδυτές όλο αυτό το διάστημα παρέμειναν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ήδη έχουν καταβάλλει 10 εκ. ευρώ, κυρίως για την αγορά της έκτασης από την μητρόπολη Δημητριάδος.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» του Βόλου, ο Χρ. Καπαζούπης τόνισε ότι η Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», δεν ήταν ποτέ κατά τη επένδυσης και "αν υπήρχε κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας να την υλοποιήσει, δεν θα μπορούσε κανείς να τον σταματήσει". Συμπλήρωσε πάντως ότι "υπάρχουν δύο πορίσματα της Κτηματικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η έκταση που πουλήθηκε ανήκει στο Δημόσιο", κάτι που ως γνωστόν αμφισβητεί η μητρόπολη η οποία και πούλησε την έκταση  στην Dolphing Developments .

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr