"Ως ιδιωτικός τομέας Υγείας έχουμε υποχρέωση να συστρατευτούμε στο κάλεσμα της πολιτείας και να συνδράμουμε με τις υποδομές μας και σε περιστατικά Covid-19. Είμαστε στη διάθεση της 5ης ΥΠΕ".

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Υγείας Animus, της Λάρισας, Αχιλλέας Νταβέλης, ξεκαθαρίζοντας, σε αντίθεση μάλιστα με τον εκπρόσωπο του συλλογικού φορέα των κλινικαρχών, ότι κακώς πέρασε η θέση της επίταξης, ο κλάδος έχει ηθική υποχρέωση να συστρατευτεί στη μάχη κατά της πανδημίας και όχι να επιταχθεί.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι προ ημερών έθεσε στη διάθεση της 5ης ΥΠΕ τα 45 κρεββάτια της κλινικής του, καθώς και τις πέντε ΜΕΘ που διαθέτει.

Σε ερώτηση κατά πόσο οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορονοϊού, ο κ. Νταβέλης τόνισε “ότι μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς ο δημόσιος τομέας είναι πιο οργανωμένος στο θέμα αυτό από εμάς, αλλά τι θα πει δύσκολο. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε”.

Σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στη Λάρισα, τόνισε τη μεγάλη κρισιμότητα της εβδομάδας που διανύουμε και προέβλεψε ότι αν όλα πάνε καλά η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ήπια. Ο μεγάλος γρίφος είπε ο πρόεδρος του Animus είναι όσοι νοσούν στα σπίτια και κατά πόσο η επιδείνωση των συμπτωμάτων τους θα τους υποχρεώσει να σπεύσουν στα νοσοκομεία. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr