Μια απόφαση της δημοτικής αρχής έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά ότι τα Τρίκαλα είναι η πόλη της τεχνολογίας που πρωτοπορεί σε καινοτόμες ιδέες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr ο Δήμος Τρικκαίων πρόκειται να ενταχθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα ευέλικτης και αποτελεσματικής παρακολούθησης του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της πόλης καθώς και της κίνησης στους πεζοδρόμους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Air Force Road το οποίο παρέχει τη δυνατότητα καταγραφής των παραβατών με τη χρήση drone μέσα από ειδική πλατφόρμα της Cisco, εταιρεία με την οποία ήδη συνεργάζεται το e-trikala.

Σε πρώτη φάση ο Δήμος αναμένεται να εξοπλίσει τη Δημοτική Αστυνομία  με τρία drones και να εκπαιδεύσει δύο άτομα τα οποίο θα αναλάβουν την λειτουργία του ειδικού control roοm που θα δημιουργηθεί στα γραφεία της υπηρεσίας.

Μέσω της πλατφόρμας της Cisco ο δήμος όχι μόνο θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί και να κόβει κλήσεις με ψηφιακή καταγραφή της πινακίδας των παραβατών στο παράνομο παρκάρισμα ή στη διέλευση από τους πεζόδρομους, αλλά και να καταγράφει χρήσιμα στατιστικά για την κίνηση της πόλης σε πραγματικό χρόνο.

Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών καθώς τα drones παρέχουν τη δυνατότητα καταγραφής των παραβατών στο κάπνισμα ή στη χρήση του κινητού στην οδήγηση, με φωτογράφηση στο ύψος της τζαμαρίας των καταστημάτων ή στα παράθυρα των ΙΧ αυτοκινήτων.

Λεπτομέρειες για το Air Force Road αναμένονται από την δημοτική αρχή εντός της ημέρας.

Κ.Τ.