Λίγοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση του Δημήτρη Κοπελούζου με τη Θεσσαλία. Ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων επιχειρηματιών, κυρίαρχο στο χώρο της Ενέργειας.

Ο ίδιος και η οικογένειά του παραμένουν σταθεροί όσο και “διακριτικοί” επισκέπτες του Περτουλίου, στα ορεινά των Τρικάλων, όπου εδώ και πολλά χρόνια διατηρούν εξοχικό σπίτι. Παλιότερα, μάλιστα, έρχονταν αρκετές φορές και με ελικόπτερο αλλά το πρόχειρο ελικοδρόμιο κοντά στο σπίτι του δεν υπάρχει πια.

Το Περτούλι για τον Δημήτρη Κοπελούζο δεν αποτελεί τυχαία επιλογή καθώς είναι το χωριό από το οποίο κατάγεται η σύζυγός του. Δεν παρέλειψε βέβαια να το επισκεφτεί και στις φετινές γιορτές.

Ήδη την παραμονή των Χριστουγέννων η οικογένεια Κοπελούζου εθεάθη στην τοπική ταβέρνα “Παναγιώτης” όπου φωτογραφήθηκε με τους ιδιοκτήτες της.

Παλιότερα, επί εποχής Δήμου Αιθήκων, ο ίδιος είχε δωρίσει στο Δήμο ένα πυροσβεστικό όχημα ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του δημάρχου Κώστα Μπατατόλη.

Ο Δημήτρης Κοπελούζος, πρόεδρος του Ομίλου Copelouzos Group, τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το «Διάσημο του τάγματος του Άστρου της Ιταλίας» (“Stella D’italia”) με τον τίτλο του Ιππότη (Cavaliere) που του απένειμε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας. Την τιμητική διάκριση παρέδωσε ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras, σε ειδική προς τούτο τελετή στην Πρεσβεία της Ιταλίας.

Πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή που αφορά στην συνεισφορά του Έλληνα επιχειρηματία στην προώθηση και ανάπτυξη της ελληνοιταλικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Η “Stella D’italia” απονέμεται σε Ιταλούς και σε πολίτες άλλων χωρών οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικοδόμηση επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων της Ιταλίας με άλλες χώρες.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr