Εκδήλωση προς τιμήν των εργαζομένων της πραγματοποίησε η Συνεταιριστική Τράπεζα θεσσαλίας, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. "Πρέπει να είμαστε ένας οργανισμός που λειτουργεί επ΄ ωφελεία της επιχειρηματικότητας, της κοινωνίας και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Θεσσαλία", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τράπεζας Τάσος Λάππας.

Περισόοτερα για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, στο δελτίο Τύπου που εξέδοσε η τράπεζα: 

"Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στο εστιατόριο «Παυσίλυπον»  στην Καρδίτσα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. 

Το παρόν έδωσαν  ο Πρόεδρος κ. Λάππας Αναστάσιος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γάτος Δημήτριος, τα Στελέχη της Τράπεζας,  καθώς και όλο το ανθρώπινο δυναμικό.

Ο πρόεδρος, κ. Λάππας, στην ομιλία του έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για το 2023, τονίζοντας τις θετικές προσπάθειες που έγιναν για την αύξηση των κεφαλαίων, την βελτίωση των μεγεθών και το θετικό για μία ακόμη χρήση αποτέλεσμα.

Επισήμανε το όραμα της Τράπεζας που είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής περιφερειακής και προοπτικά εθνικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, που θα έχει στο κέντρο της δράσης της το συνεταίρο – πελάτη που δραστηριοποιείται ή κατάγεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα διαθέτει ως Οργανισμός, αναπτυξιακή δυναμική, σύγχρονη λειτουργία, φιλική εξυπηρέτηση και υψηλή αποδοτικότητα. 

Ταυτόχρονα τόνισε και την αποστολή της που είναι η διάδοση της Συνεταιριστικής Πίστης, που γεννιέται από την τοπική κοινωνία και πάντα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της που αξιοποιεί την τοπική αποταμίευση σε χορηγήσεις που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Αποστολή μας είναι η διάδοση της Συνεταιριστικής Πίστης, που γεννιέται από την τοπική κοινωνία και πάντα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Που αξιοποιεί την τοπική αποταμίευση σε χορηγήσεις που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ τα κέρδη αφενός στηρίζουν την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και αφετέρου επιστρέφουν ως μερίσματα και υπεραξίες στους ίδιους τους συνεταίρους – πελάτες.  

Καταλήγοντας τόνισε:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι όλοι μαζί έχουμε επιτύχει να δημιουργήσουμε μια Τράπεζα ασφαλή, αναπτυσσόμενη, κερδοφόρα, όμως δεν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας εάν ο οργανισμός δεν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Θεσσαλία». 

Τελειώνοντας ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ  Υγεία και Δύναμη για όλες και όλους και το 2024 να είναι μια εξίσου παραγωγική χρονιά για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.    

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κος Γάτος και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα που θα πρέπει να εστιάσουμε εμείς οι άνθρωποι της Τράπεζας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε την λειτουργικότητα του εργαλείου της Συνεταιριστικής Πίστης και ειδικότερα της Επιχειρηματικής Τραπεζικής Πίστης και να ενισχύουμε περαιτέρω το εν λόγω ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Για να πετύχουμε αυτό το στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι προτιμότερο να βάζουμε μικρούς, κοντινούς και συνεχείς στόχους. Όμως σήμερα δεν είναι ημέρα για αριθμητικά δεδομένα και θα αναφερθούμε σε ποιοτικούς στόχους που θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη των ποσοτικών δεδομένων. 

Υπενθυμίζουμε ότι η λέξη κλειδί για την προηγούμενη χρονιά ήταν η λέξη «εν συναίσθηση», η οποία αποτελεί το βασικό συστατικό της κουλτούρας των ανθρώπων σε έναν οργανισμό. Για την χρονιά που ξεκίνησε για το 2024,  οι δύο βασικές λέξεις κλειδιά  είναι, «εν συνείδηση»  και «ποιότητα» λέξεις και οι οποίες θα αποτελούν τους ποιοτικούς μας στόχους για την χρονιά αυτή. Οι δύο αυτές λέξεις κλειδιά θα πρέπει να έρχονται στο μυαλό μας συνέχεια σε όλες μας τις ενέργειες και τις λειτουργίες μας στον οργανισμό , στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους μας , στις σχέσεις μας τόσο με τον εσωτερικό πελάτη , όσο και με τον εξωτερικό πελάτη της τράπεζας. Ακολουθώντας αυτές τις δύο λέξεις θα ενεργούμε με σκοπό την ευημερία και την ανάπτυξη του οργανισμού όπου ανήκουμε, όπως λειτουργούμαι και ενεργούμαι στο σπίτι μας. Αποτέλεσμα αυτής της σκέψης θα είναι η ευκολότερη επίτευξη των ποσοτικών μας δεδομένων και η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος. 

Έκλεισε την ομιλία του με ευχές για Καλή Χρονιά, Υγεία, Ευημερία και Δύναμη για τις δυσκολίες και Τύχη σε όλους μας και στις οικογένειες μας.  

Γραφείο Τύπου 

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας"