Στην παρασκευή παγωτού από κρασί προχώρησε ένα οινοποιείο στις ΗΠΑ, το Corbin Farm Winery. Η οινοποιία συνεργάστηκε με την Burnette Farms Market, μία ανοιχτή αγορά για την παραγωγή του παγωτού, το οποίο ονόμασε Tuxedo Junction. Το παγωτό έχει βασικό συστατικό γλυκό επιτραπέζιο κρασί και χαρακτηρίζεται από νότες σοκολάτας και καραμέλας, ενώ σερβίρεται στο κατάστημα του Burnette Farms Market με χειροποίητο παγωτό βανίλια και τρίμμα σοκολάτας.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου, Matt και Carley Corbin αναζητούσαν μία συνταγή για δημοφιλές και καινοτόμο παγωτό. Το παγωτό δε μπορεί να διατεθεί μαζικά στο Burnette Farms Market, εξαιτίας νομικών περιορισμών που θέτει η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ, είναι όμως διαθέσιμη μία εκδοχή του χωρίς αλκοόλ, στην τιμή των έξι δολαρίων.

foodreporter